Phood Consultancy
Transparency in food
Welkom (NL)Welcome (EN)Sveiki atvykÄ™ (LT)

Transparantie

Transparantie wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Bij voeding is dit ook het geval. Een consument wil weten wat er met zijn of haar product is gebeurd. Dit kan zijn op het gebied van veiligheid, maar ook op andere gebieden, zoals duurzaamheid, biologisch, dierwelzijn en maatschappelijke verantwoordelijkheid.
We zien steeds vaker dat bedrijven hierop inspelen met termen die ze op hun producten plakken of normen en keurmerken waartegen men zich laat certificeren. Het certificeren is feitelijk een vorm van transparantie., maar dan vaak tegen één norm. Wil men daarna aan een andere norm voldoen, dan kan dat lastig zijn, omdat normen tegenstrijdig kunnen zijn, simpelweg, omdat ze een ander doel dienen.
Ook zien we dat er soms claims op producten staan die niet kloppen of niet geborgd zijn. Vaak komt dit door gebrek aan kennis over deze borging. Phood Consultancy heeft hiervoor een model opgezet. Het Transparantiemodel. Voor Agro & Co en het Task Force Multi Functionele Landbouw heeft Phood Consultancy dit toegepast op de Real Food waarden van Agro & Co.

Het Transparantiemodel kan worden gebruikt voor het borgen van verschillende waarden die men als organisatie op producten wil communiceren. Hieronder vindt u een de visuele weergave over het Transparantiemodel. Wilt u meer informatie over het Transparantiemodel of het toepassen hiervan, dan kunt u contact opnemen met Phood Consultancy (info@phoodconsultancy.com)
 

 Transparantie
Q-Food Analyzer
Contact

Welkom (NL)
|
Welcome (EN)
|
Sveiki atvykÄ™ (LT)